Català · Castellano · English · Français      
   
  | Receptes || Consells || Temps de cocció |     
02 Consells de preparació     
   
1- Preparació: Es posa a bullir aigua en una olla (proporció adequada: 1 litre d’aigua per cada 200g. de Pasta). Quan aquesta ja bull s’hi afegeix una mica de sal (1 cullerada sopera per cada 2 litres d’aigua), s’hi posa la Pasta i es va remanant de tan en tan. Quan la Pasta ja ha arribat al temps de cocció òptim es retira del foc i s’escorra.

2- Pasta “aldente” o Pasta més feta?: Si us agrada la Pasta més “aldente” quan la pasta s’ha escorregut, passar-hi aigua freda o posar-la una estona amb glaçons de gel. En canvi, si us agrada la Pasta més feta, quan s’ha acabat la cocció i abans d’escorrela, retirar l’olla del foc i deixar reposar la Pasta durant 3 minuts.

3- Durant la cocció: La Pasta “La Moianesa” és assecada a baixa temperatura perquè conservi tot el seu gust i textura. Per això, durant la cocció allibera molt midó i es recomana anar-la remanant perquè no s’enganxi. Quan es fa bullir la Pasta assecada a Alta temperatura, l’aigua de l’olla queda pràcticament transparent. En canvi, en la Pasta artesana assecada a baixa temperatura, l’aigua sempre quedarà més blanquinosa del midó que s’ha desprès. Quan es menja una Pasta o l’altra es nota realment la diferència.

4- Racions: S’aconsella cuinar 100g. de Pasta per persona.
 
   
    Qui som · Marca La Moianesa · Pasta a la carta · Formes · Procés de producció · Receptes · Contacte · facebook